Nedir?

Aşk Hastalığı: Adele sendromu nedir?

Adele‘nin sendromu – Ciddi bir ruhsal bozukluk, sevgi güçlü ve birisine olan bağımlılıktır. Tabii ki, yavaş ilerleyen manik takıntı her zaman kolay değildir. Bu yazımda Adele sendromunu detaylı inceleyelim.

“Adele sendromu” ismi nereden geliyor?

Hastalık, akıl hastalığından muzdarip olan, dünyaca ünlü yazarın kızı olan kötü huylu Adele Hugo’dan alıyor adını aslında. Adele Hugo eğitimli ve iyi bir kız çocuğuydu. Bir asker olan Albert Pinson’dan da etkilenmişti. Ama Pinson başka bir genç kız ile beraberdi. Fakat buna rağmen Adele ona ilgisini devam ettiriyordu. Zamanla başka kadınla evlenmiş olmasına rağmen hala karşılıklı bir sevgi durumu içinde olduğunu düşünüyordu. Pinsonun yaşadığı şehre taşınmış ve hatta onun komşuluğunda ev kiralamıştı. Bununla yetinmemiş Pirsonun kiralarını da ödüyordu. Bunun sonucu ise akıl hastanesine düşmek oldu. O dönemdeki yöntemlerin yeterli olmamasından dolayı içinde bulunduğu bu saplantılı durumdan kurtulamadı.

Aşk Hastalığı: Adele sendromu nedir? • Baynazarli.com

Adele Sendromu Semptomları

Genel olarak baktığımızda bir dizi semptomun getirdiği bir hastalıktır. Bu hastalarda uykusuzluk belirtisi bolca vardır. Tuhaf olan belirti ise hastaların pek çoğunun çoğunlukla rüyalarında kalplerinin deli gibi atması denilen durum vardır.

Zaman içinde bu hastalık ilerler ise günlük işlerini ve sorumluluklarını dahi görmezden gelebilirler. Bunun sebebi ise sürekli olarak sevdikleri kişiye odaklı olmalarıdır. Bu da doğal olarak konsantrasyonu etkiler.

Belirli durumların oluşması durumunda kişiler fetişizm geliştirebilir. Özellikle başkalarının eşyalarını toplama ve saklama gibi davranışlar görülebilir. Çoğunlukla şiddetli bir depresyon içinde yer aldıklarını da görebilirsiniz.

Reşat Baynazarli

Salam Dünya! Sizi burada görməkdən çox məmnunam. Bloqumda şəxsi təcrübələrimi, maraqlı məlumatları və həyatımın rəngarəng anlarını sizinlə paylaşmaqdan zövq alıram. Hər yazıda yeni bir dünya kəşf edəcəyinizə əmin olun!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu