Kraliçe II. Elizabeth Hakkında İlginç Bilgiler.
Kraliçe II. Elizabeth hakkında birçok ilginç bilgiler var. Dünyanın her yerine pasaportsuz gitme, İngiltere’de ehliyetsiz ve emniyet kemeri kullanmadan araba kullanma hakkları bunlardan bazıları. Kraliçenin hayatına etraflı göz atalım.
Kraliçe II. Elizabeth Kimdir?
21 Nisan 1926‘da Londra’nın Mayfair semtinde kraliyet prensi Albert ve Elizabeth Bowes-Lyon‘un ilk çocuğu olarak doğdu.
Aralık 1936’da, amcası VIII Edward resmen tahttan çekildikten ve babası VI George adını alıp tahta geçtikten sonra, veliaht ilan edildi ve ebeveynleri ve küçük kız kardeşi Margaret ile Buckingham Sarayı‘na taşındı.
Çocukluğundan beri her şeyle ilgilenen Elizabeth, evde mükemmel bir eğitim alıyor. 1947’de Danimarka ve Yunanistan Prensi Philip Mountbatten ile evlendi. Çocukları Charles, Anna, Andrew ve Edward doğar.
VI George‘nın Şubat 1952’de ölümünden sonra kraliçe ilan edildi ve 1953’te resmen tahta çıktı ve 7.000 misafirin katıldığı tören tarihte ilk kez televizyonda canlı yayınlandı.
Kraliçe II. Elizabeth Hakkında Bilgiler.
Kraliçe II. Elizabeth hakkında birçok ilginç bilgiler var. Böylece dünyanın her yerine pasaportsuz gitme, İngiltere’de ehliyetsiz ve emniyet kemeri kullanmadan araba kullanma hakkı vardı. Ayrıca krallığın kanunlarına göre kendisi ve ondan sonra tahta geçen krallar ve kraliçeler cezai sorumlu tutulamaz.
İngiltere’de başka bir ülkeye savaş ilan etme hakkına sahip tek kişi olmasına rağmen, bu hakkı veya yasaları veto etme hakkını asla kullanmaz. Kraliçe Noel hariç her gün çalışır ve sabah saat dokuzda sekretere belgelerle dolu ünlü “kırmızı evrak çantasını” ona sunar.
İkinci Dünya Savaşı sırasında gönüllü olarak askeri taksi şoförü olarak çalıştı ve Savaşı gördüğü için israfı sevmeyen kraliçenin bir keresinde sofrada kullanılmayan limonu tekrar mutfağa gönderip başka bir yemekte kullanılmasını emrettiği biliniyor. Akşamları odaları dolaşıp ışıkları kapatır.
Kraliçe’nin en sevdiği eğlencelerden biri ata binmekti. Atları yürekten sever ve miğfer yerine baş örtüsü takarak ata biner.
Elizabeth ile ilgili ilginç noktalardan biri de dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo‘nun “Manchester United” takımına yeniden katılmasına kraliçenin kayıtsız kalmaması ve oyuncudan kendisi ve kraliyet ailesi için 80 imzalı forma istemesidir. Cristiano Ronaldo, II. Elizabeth’in imza istediği tek kişi.
Kraliçe II. Elizabeth’in Yemek Zevkleri.
Eski şefi Darren McGrady‘ye göre, diyetine özellikle dikkat eden ve mevsiminde meyve ve sebze yiyen kraliçe, kahvaltıda omlet, reçelli kızarmış ekmek ve sütlü çay severdi.
Füme balık, kraliçenin 70 yıldır sadık kaldığı lezzetler arasında yer alıyor.
Saat dört civarında kraliyet ailesine çay, kek, kurabiye ve sandviç ikram edilir. Elizabeth ballı bisküvi ve zencefilli, meyveli veya çikolatalı bisküvili kekleri tercih ederdi.
Sarımsağı sevmediği için bütün aile bu yemekten vazgeçmek zorunda kalır. İngiliz kraliçesinin uzun ve sağlıklı yaşamının sırlarını konu alan “Yaşasın Kraliçe” adlı kitab yayınlanır.
O kitapta Elizabeth’in 6 alışkanlığından bahsediliyor:
Tempolu yürümek, ata binmek, sağlıklı ve az yemek, cilt bakımı için nemlendirici kullanmak, makyaj yapmamak, içki içmemek, politik belgeseller izlemek ve bulmaca çözmek.
95 yaşına geldiğinde “Oldie” dergisi tarafından “Yılın Yaşlı Adamı” seçilir. Ama kraliçe bu isimle onurlandırılmayı reddediyor.
“Kraliçe II. Elizabeth, insanların hissettiği yaşta olduğuna inanıyor. Bu nedenle ödül kriterlerini karşılamıyor ve daha layık birini bulacağınızı umuyor.”
II. Elizabeth’in sekreteri tarafından dergiye gönderilen bir mektup
Milyonlarca dolarlık servete sahip olan, 16 ülkenin ve 139 milyondan fazla insanın kraliçesi, 35 ülkenin demir parasında resmi olan ve en uzun süre hüküm süren hükümdar olarak Guinness Rekorlar Kitabı‘na giren II. Elizabeth 8 Eylül‘de öldü ve 19’unda gömüldü.